Laden...
  • Lorem ipsum

Enkelsokken, sneakersokken & Footies die niet afzakken

20 Jun 2024
door Niels Jaspers

Heb je last van sneakersokken die afzakken tijdens het dragen? Je bent zeker niet de enige. Dit veelvoorkomende probleem kan behoorlijk frustrerend zijn, maar geen zorgen, wij hebben de oplossing. In deze blog leggen we je uit wat de oorzaken kunnen zijn en geven we je handige tips bij het kopen van sneakersokken. Bovendien delen we onze top 3 beste sneakersokken met je. Na het lezen van deze blog weet jij precies waar je op moet letten om de perfecte sneakersok te vinden die niet afzakt.

Waarom zakken sneakersokken af?

Het kan lastig zijn om de exacte oorzaak van jouw afzakkende sokken te achterhalen, maar de meest voorkomende oorzaken lichten we hieronder toe. Hopelijk kun je deze tips meteen in de praktijk brengen.

  1. Onjuiste maat: sneakersokken zakken vaak af omdat ze te groot of juist te klein zijn. Zorg ervoor dat je de juiste maat sokken draagt.
  2. Uitgerekt elastiek: wanneer het elastiek in je sokken zijn elasticiteit verliest, blijven ze niet meer goed zitten. Vervang deze sokken tijdig door een nieuw paar.
  3. Wasverzachter: gebruik geen wasverzachter bij sokken met een siliconen randje. Wasverzachter kan een laagje over het siliconen leggen, waardoor het niet meer werkt en de sokken gaan afzakken.
  4. Materiaalkeuze: vermijd sokken van 100% katoen. Deze missen vaak de benodigde elasticiteit, waardoor ze kunnen draaien en afzakken.

Tips voor de perfecte sneakersokken

Om de kans op afzakkende sneakersokken te minimaliseren, hebben we enkele handige tips voor je:

  • Hoge wreef: kies voor een sneakersok met een hoge wreef. Dit voorkomt spanning op de hiel en zorgt ervoor dat de sok niet afzakt.
  • Siliconen randje/anti slip randje: sneakersokken met een siliconen randje blijven beter op hun plaats zitten en geven geen irritatie.
  • Goed strikken: zorg ervoor dat je sneakers goed gestrikt zijn. Losse schoenen veroorzaken wrijving, waardoor sokken kunnen afzakken.
  • Juiste maat: koop je sneakersokken nooit te klein. Bij twijfel, kies altijd een maatje groter.
  • Voor het eerste gebruik: Was je sokken altijd voordat je ze voor de eerste keer draagt. Dit maakt de sokken sterker, duurzamer en verbetert de pasvorm.
  • Geschikte schoenen: draag sneakersokken niet in laarsjes of halfhoge schoenen. Deze schoenen kunnen de sokken van je voeten duwen.

Onze top 3 beste sneakersokken die niet afzakken

Na veel testen en vergelijken, presenteren we met trots onze top 3 beste sneakersokken die niet afzakken:

  1. Tommy Hilfiger footies met antislip:

    • Eigenschappen: deze footies van Tommy Hilfiger zijn voorzien van een antislip siliconen randje dat zorgt voor een goede grip. Ze blijven de hele dag goed zitten en zijn bovendien gemaakt van hoogwaardige materialen voor extra comfort.
    • Bestellen: Tommy Hilfiger Footies bestellen
  2. Marcmarcs Footies met Antislip:

    • Eigenschappen: De Marcmarcs footies hebben een siliconen antislip randje op de hiel dat zorgt voor extra grip. Deze footies bieden ook een hoge wreef en een elastische band voor optimaal draagcomfort.
    • Bestellen: Marcmarcs Footies bestellen
  3. Falke Cool Kick sneakersokken met antislip:

      • Eigenschappen: Deze sportieve sneakersokken van Falke zijn voorzien van anti-slip en hebben een hoge elastische wreef. Ze zijn gemaakt van polyester voor optimale vochtafvoer, perfect voor tijdens het sporten.

Nog vragen?

Het vinden van de perfecte sneakersok die niet afzakt kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en aanbevelingen ben je al een heel eind op weg. Bij Sliponline hebben we een ruime keuze aan sneakersokken die niet alleen comfortabel zijn, maar ook goed blijven zitten. Of je nu gaat voor de hoogwaardige Tommy Hilfiger footies, de betrouwbare Marcmarcs footies, of de sportieve Falke Cool Kick sneakersokken, je vindt zeker een paar dat bij jou past. Bezoek onze website en ontdek het verschil van kwaliteitsvolle sneakersokken.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter