Laden...
  • Lorem ipsum

Gemiddelde cupmaat in Nederland

2 Jul 2024
door Rachel

Ben je nieuwsgierig naar wat de gemiddelde cupmaat is onder Nederlandse vrouwen? Het is een vraag die vaak gesteld wordt, maar het antwoord kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Laten we eens kijken naar enkele interessante feiten en cijfers over cupmaten in Nederland.

Gemiddelde cupmaat in Nederland

In Nederland varieert de gemiddelde cupmaat meestal tussen B en D. Dat betekent dat de meeste vrouwen beha's dragen binnen deze maten. Natuurlijk zijn er ook vrouwen met kleinere of grotere maten, afhankelijk van hun lichaamstype, genetica en andere factoren.

Ons lichaam verandert veel tijdens verschillende fasen van ons leven, vooral tijdens zwangerschap. Borsten kunnen tijdens deze periode zelfs twee cupmaten of meer groeien, in voorbereiding op moederschap en borstvoeding. Deze veranderingen maken het extra belangrijk om een beha te vinden die niet alleen comfortabel en ondersteunend is, maar ook je zelfvertrouwen vergroot.

Heel veel vrouwen dragen de verkeerde maat

Stel je voor dat je 's ochtends opstaat en je meteen goed voelt in je bh. Het lijkt misschien niet belangrijk, maar de juiste bh-maat kan een wereld van verschil maken. Wist je dat veel vrouwen eigenlijk de verkeerde maat dragen? Misschien denk je dat jouw bh prima zit, maar als hij niet goed past, kan dat niet alleen ongemak veroorzaken, maar zelfs je houding beïnvloeden.

Rug- en nekklachten worden vaak toegeschreven aan een verkeerde bh-maat. Als de ondersteuning niet optimaal is, kan dit leiden tot allerlei ongemakken die je liever wilt vermijden. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: laat je volgende keer dat je gaat shoppen voor lingerie even opmeten. Het kost maar een paar minuten, maar kan een wereld van verschil maken voor je comfort en zelfvertrouwen.

Hoe meet je het beste je cupmaat?

Het vinden van de juiste bh-maat is belangrijk voor comfort en ondersteuning. Volg deze simpele stappen om de perfecte pasvorm te vinden:

  1. Meet je omvang: plaats een meetlint onder je borsten en rond af naar het dichtstbijzijnde even getal.
  2. Bepaal de omvang maat: voeg 10 cm toe als je een even getal hebt gemeten, of 12 cm als het een oneven getal is. Dit geeft je de omvang maat, bijvoorbeeld 85.
  3. Meet je cupmaat: meet het volste deel van je borsten terwijl je rechtop staat. Zorg ervoor dat het meetlint parallel aan de grond loopt en comfortabel zit.
  4. Bepaal het verschil: trek de omvang maat af van de cupmaat om je cupmaat te bepalen volgens de schaal (0 cm: A, 2,5 cm: B, enz.).
  5. Probeer verschillende maten: pas bh's in de maat die je hebt berekend, maar wees flexibel en probeer ook maten die daar dichtbij liggen.
  6. Let op de pasvorm: zorg ervoor dat de band comfortabel strak zit, de beugels plat liggen tegen je borstkas en de cups je borsten volledig bedekken zonder in te snijden.
  7. Pasvorm bij de sluiting: de bh-sluiting moet comfortabel vastzitten op het middelste haakje, zodat je de bh strakker of losser kunt maken naarmate deze met de tijd rekt.

Met deze stappen ben je goed op weg naar een bh die niet alleen goed past, maar ook comfortabel aanvoelt, de hele dag door!

 

 

Hoe je merkt dat je de verkeerde bh maat draagt

  • Je onderband kruipt omhoog: de onderband van je bh moet stevig maar comfortabel zitten en parallel aan de grond blijven. Als deze omhoog kruipt aan de achterkant, is de bandmaat mogelijk te groot.
  • Borsten die uit de cups puilen: als je merkt dat je borsten aan de bovenkant of aan de zijkanten uit je bh-cups steken, kan dit betekenen dat de cupmaat te klein is. Dit kan niet alleen oncomfortabel zijn, maar ook zichtbaar onder je kleding.
  • Schouderbandjes die snijden: goed afgestelde schouderbandjes zouden je borsten moeten ondersteunen zonder in je huid te snijden. Als je rode striemen of afdrukken op je schouders ziet, zijn de bandjes wellicht te strak ingesteld.
  • De beugels van je BH drukken in je borstweefsel: de beugels van je bh moeten comfortabel rondom je borsten liggen en niet in je borstweefsel drukken. Als je voelt dat de beugels in je borsten prikken of snijden, is de bh mogelijk te klein in de cupmaat.
  • Overloop van borstweefsel aan de zijkanten: zorg ervoor dat al je borstweefsel volledig in de cups zit, zonder dat er borstweefsel uit de zijkanten puilt. Dit kan betekenen dat de cups te smal zijn voor je borstomvang. 

 

Het zoeken naar de perfecte bh is als het vinden van je favoriete koffiebar: het moet comfortabel zijn, een perfecte pasvorm hebben en je elke dag laten stralen! Of je nu een 'Cup-A-Latte' of een 'Double-D Mocha' bent, elke vrouw verdient een bh die haar niet alleen ondersteunt, maar ook laat stralen van zelfvertrouwen. Bij Sliponline heb je een ruime keuze aan bh's en een handige maattabel om je te helpen bij het vinden van de perfecte pasvorm.

Geniet ervan en tot de volgende keer!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter