Laden...
  • Lorem ipsum

Het beste ondergoed voor Sporten & Hardlopen

3 Oct 2024
door Rachel

Hardlopen is een geweldige sport: het is simpel, je kunt het overal doen en je hebt niet veel nodig om te beginnen. Maar als je, net als ik, regelmatig loopt, weet je dat er één belangrijke vraag is waar iedere loper vroeg of laat tegenaan loopt: Wat is het beste ondergoed om te dragen tijdens het hardlopen?

Misschien lijkt het niet zo belangrijk, maar het juiste ondergoed kan echt een groot verschil maken tijdens het hardlopen. Voor een goede run heb je niet alleen goede schoenen nodig, maar ook het juiste ondergoed. Laten we kijken wat je moet weten over het beste ondergoed voor hardlopen, zodat je comfortabel en zonder irritaties kunt lopen!

Heb je ondergoed nodig tijdens het hardlopen?

Laten we beginnen met de meest populaire vraag: heb je überhaupt ondergoed nodig tijdens het hardlopen? Het korte antwoord: niet altijd. Veel hardloopshorts en tights hebben ingebouwde voeringen die functioneren als een soort ingebouwd ondergoed. Dit kan prettig zijn, omdat het één laag minder betekent en vaak speciaal ontworpen is om wrijving te voorkomen.

Maar als je die ingebouwde voering niet fijn vindt, of als je liever wat extra steun hebt, dan is een goed paar sportondergoed onmisbaar. Zelf draag ik wel ondergoed bij het hardlopen, vooral omdat het helpt om zweet af te voeren en schuren te voorkomen. Tipje van mij: als je ooit last hebt gehad van schurende plekken tijdens een lange run, dan weet je hoe belangrijk dit is!

Waar moet je op letten bij sportondergoed?

Goed sportondergoed moet voldoen aan een paar belangrijke eisen. Hier zijn een paar dingen die ik altijd check:

1. Materiaal:
Zorg ervoor dat het materiaal vocht afvoert. Je wilt niet dat je ondergoed tijdens het lopen nat wordt en blijft plakken. Kies voor synthetische stoffen zoals polyester of nylon, omdat deze materialen vocht van de huid wegtrekken en snel drogen. Katoen daarentegen houdt vocht vast en dat wil je absoluut vermijden.

2. Pasvorm:
Niets is vervelender dan ondergoed dat gaat schuiven of opkruipen tijdens het rennen. Het moet goed aansluiten, zonder te strak te zitten. Bij voorkeur kies je een naadloze variant, zodat er geen naden zijn die kunnen irriteren of schuren.

3. Ademend vermogen:
Hardlopen zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur stijgt en je gaat zweten. Ondergoed dat goed ademt helpt om oververhitting te voorkomen. Luchtige materialen met ventilatiezones kunnen wonderen doen om je fris te houden tijdens intensieve trainingen.

Wat is het beste ondergoed voor vrouwen?

Voor vrouwen zijn er verschillende opties, afhankelijk van je voorkeur. Zelf ben ik fan van lichtgewicht slipjes met een sportieve pasvorm, zoals een hipster of een string met ademende mesh-panelen. Dit soort ondergoed biedt voldoende dekking, blijft goed zitten en je merkt nauwelijks dat je het draagt.

Als je voor meer steun gaat, bijvoorbeeld bij krachttraining of intervaltraining, kan een sportbh met een goede pasvorm en ademende eigenschappen ook geen kwaad. Hier wil je ook letten op dezelfde eigenschappen: vochtregulatie en comfort zijn key.

Tipje van mij: de Triumph Sport BH Tri-action  is een echte aanrader! Hij biedt geweldige ondersteuning en is heerlijk ademend. De verstelbare bandjes maken hem perfect voor elke workout én dagelijks gebruik!

En voor mannen?

Voor mannen is sportondergoed dat wat meer steun biedt, zoals boxershorts of langere boxerbriefs, een goede keuze. Dit helpt niet alleen om wrijving te verminderen, maar geeft ook extra ondersteuning waar dat nodig is. Zorg ervoor dat het ondergoed goed aansluit en niet omhoog kruipt tijdens het hardlopen, want dat kan erg vervelend zijn na een tijdje.

Tipje van mij:de cotton stretch boxershorts van Calvin Klein zijn een must-have! Ze zijn superzacht, bieden goede ondersteuning en blijven fijn zitten, zelfs tijdens het rennen. Perfect voor elke dag én je hardloopsessies!

Net als voor vrouwen is het ook voor mannen belangrijk dat het materiaal ademend is en vocht afvoert. Zo kun je je helemaal concentreren op je training en hoef je je geen zorgen te maken over ongemakken.

Conclusie

Of je nu kiest voor ondergoed of de ingebouwde voering in je shorts, het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt. Let op de pasvorm, het materiaal en het ademend vermogen, en je zult merken dat je harder en verder kunt lopen zonder last te krijgen van irritaties. Voor mij persoonlijk is een goed zittend sportondergoed essentieel, vooral tijdens lange afstanden.

Dus, waar wacht je nog op? Trek je hardloopschoenen aan en vergeet niet je perfecte paar ondergoed! Je lichaam zal je dankbaar zijn en je loopprestatie misschien ook! 

Voor vragen kan je ons altijd een bericht sturen! :) 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter